Loonbedrijf van den Akker

0561-615557 | akkervd@telfort.nl | Scheeneweg 5a, 8488 BG Nijeholtwolde

Van den Akker Asbestsanering

Al meer dan 18 jaar is Van den Akker asbest BV gespecialiseerd en gecertificeerd in het verwijderen van asbest. Wij verwijderen asbest voor particulieren, maar ook in de agrarische sector zijn wij actief. Het verwijderen van asbest wordt door gespecialiseerde mensen uitgevoerd die hiervoor een specifieke opleiding hebben genoten. Veiligheid voor de desbetreffende uitvoerende personen staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Bij openlucht sanering worden veiligheidsnetten onder het te saneren dak geplaatst en wanneer mogelijk, gebruiken we een verreiker met manbak zodat de asbestsaneerder daarin veilig kan staan tijdens zijn werkzaamheden. Uiteraard dragen al onze medewerkers tijdens het saneren van asbest beschermende kleding.
Wanneer u ons inschakeld voor een asbestsanering verzorgen we voor u het gehele(noodzakelijke) traject om uw asbest volgens de voorgeschreven manier te saneren. Van den Akker Asbest inventariseert ter plekke, bijvoorbeeld aan de hand van monsters, om inzicht te krijgen in de soort van asbest en indien nodig schakelen een gecertificeerd laboratorium in, die een analyse maakt om wat voor soort asbest het gaat. Op basis van wat voor soort asbest het is, wordt een vrijblijvende offerte gemaakt. Nadat de opdracht is verstrekt, wordt een planning gemaakt om de asbestwerkzaamheden uit te voeren. In de planning moet word rekening gehouden met de meldingsplicht aan de Arbeidspinspectie, Certificerende Instellingen en de plaatselijke Gemeente. Alle asbestwerkzaamheden moeten minimaal één week voor de aanvang van de werkzaamheden worden aangemeld. Dit verzorgd Van den Akker asbest voor u. Alleen in bijzondere (nood)gevallen kan van deze procedure afgeweken worden bv. bij brand of andere calamiteiten. Van den Akker Asbest is, als dat nodig blijkt te zijn, ook buiten normale werktijden inzetbaar!
Na de sanering krijgt u de officiele papieren waarmee u kunt aantonen dat het asbest is gesaneerd en dat dit volgens de voorgeschreven regels gebeurd is.